山西省晋中市20xx-20xx学年高一下学期质量监测优生检测英语试题word版含解析内容摘要:
h hopes and wondered if any of them had ever wished to fly like an realized they must have their own strong 39。 s what makes us always try to respond to something special inside also realized that I was especially fortunate to be making my own dream e true. Everywhere I go,I hear,Do what makes you happy,and you will be happy.It sounds like standard advice,but I39。 ve really thought about it and taken it to couldn39。 t care less about what benefits I know I am already in hot pursuit of my if they change,and even if they finally don39。 t involve aviation,I39。 ll always aim to fly with the eagles. 12. What made the author successful? A. His practice. B. His love for flying. C. His imagination. D. His roommate. 13. According to the author,what makes people unique? A. Flying like an eagle. B. Trying something special. C. Having a strong wish. D. Learning unusual techniques. 14. What can be inferred about the author from the last paragraph? A. He dislikes changing his dreams. B. He will do what benefits him most. C. He always dreams of flying again in the future. D. He will still run after his dream whatever the situation. 15. Which of the following may be the best title of the text? A. My Early Dream B. Flying with Eagles C. Pleasing Yourself D. My Stay in ERAU 【答案】 12. B 13. C 14. D 15. B 【解析】 本文讲述了一个因为作者喜欢飞行所以一直从事飞行相关的研究与工作,然后作者意识到一定要坚持自己的愿望,那样才会使自己与众不同的故事。 12. 细节理解题。 从文章第一句 Ever since I was old enough to dream,I have imagined myself flying with the eagles 即自从我开始做梦,我想象自己与鹰一起飞行可知,故选 B。 13. 细节理解题。 从原文第三段 I realized they must have their own strong 39。 s what makes us unique 即我意识到,他们必须有自己的强烈愿望,那使我们与众不同可知,故选择 C。 14. 推理判断题。 从文章最后一句 I39。 ll always aim to fly with the eagles 即我会一直与鹰一起飞翔可知,无论什么情况,他将一直前行,故选 D。 第二节(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多 余选项。 Sometimes people e into your life and you know right away that they were meant to be teach you a lesson,or help you figure out who you are or who you want to bee. ___17___They may be a roommate,a neighbor,a professor,a friend,a lover,or even a plete things happen to you that may seem horrible at first,but later you will find that without those difficulties you would have never realized your would be safe and fortable,but dull and pletely pointless. The people you meet and affect your life,help to create who you are and who you fact,they are sometimes the most important ones. If someone loves you,give love back to them not only because they love you,but because they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things. ___20___Because they have helped you learn about trust and the importance of being cautious to whom you open your heart every day every moment. serve some sort of purpose. never know who these people may be. a lesson in life each day that you live. the bad experiences can be learned from. someone hurts you,or breaks your heart,five them. these small tests,life would be like a smooth road to nowhere. you don39。 t believe in yourself,it will be hard for others to believe in you. 【答案】 16. A 17. B 18. F 19. D 20. E 【解析】 本文讲述了如果有人爱你,把爱还给他们,不仅因为他们爱你,还因为他们教会你去爱,以及如何打开你的心和眼睛去看事物的故事。 16. 从空格的下一句 They teach you a lesson,or help you figure out who you are or who you want to bee 即他们教你一个经验,或帮助你弄清你是谁或者你想成为谁可知,前一句是讲他们有某种用途,故选 A。 17. 从下一句 They may be a roommate,a neighbor,a professor,a friend,a lover,or even a plete stranger 即他们可能是室友,邻居,教授,朋友,爱人,甚至是一个完全陌生的人,与 B 中的你永远不 知道这些人是谁相对应,故选 B。 18. 空格的下一句 It would be safe and fortable,but dull and pletely pointless即会安全舒适,但单调乏味,完全毫无意义的可知,上面是讲没有这些小测试,生活就像一条通往无路的坦途,故选 F。 19. 从下一句 In fact,they are sometimes the most important ones 即事实上他们有时是最重要的与 .Even the bad experiences can be learned from即即使是不好的经历也可以从中学到经验意思连贯,故选 D。 20. 空格下一句 Because they have helped you learn about trust and the importance of being cautious to whom you open your heart to即他们帮助你学会了信任和小心你敞开心扉的人的重要性可知,前面讲的是 If someone hurts you,or breaks your heart,five them即如果有人伤害了你,或 者伤了你的心,请原谅他们,故选 E。 【名师点睛】 做此题时需要先了解文章的整体结构,再综合上下文进行推理判断:先快速浏览一遍七个备选答案,先确定哪个选项适合放在文章的什么位置;快速浏览文章,确定文章体裁,抓住文章结构,确定文章体裁有利于预测文章各段主要内容和结构形式,形成重要的选择依据;分析篇章结构,找出各段的主题句或主旨大意。 小题1:和第一句句意顺承,且空格前出现了 They teach you a lesson,or help you figure out who you are or who you want to bee 即他们教你一个经验,或帮助你弄清你是谁或者你想成为谁可知,和 A 项中的 They serve some sort of purpose 即他们有某种用途是相同意思,而且文章通顺流畅。 故选 A。 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 55 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每题 2 分,满分 40 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项( A、 B、 C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Mother39。 s Day Surprise: Baby born in car on way to hospital A Kentucky woman received a Mother39。 s Day surprise on Sunday when she gave birth to。山西省晋中市20xx-20xx学年高一下学期质量监测优生检测英语试题word版含解析
相关推荐
域出现伏旱天气 C. 中国南极昆仑站出现极昼现象 D. 巴西高原的热带草原一片枯黄 22. 如果图中虚线上太阳高度为零,且 a角为 20176。 ,则下列说法正确的是 ( ) A. 该日地球位于公转轨道的近日点附近 B. 该日海口市( 20176。 N )昼长达到一年中的最大值 C. 该日以后重庆可能昼渐短,夜渐长 D. 图示时刻北京的地方时为 22时 冬季当冷空气到达海面时
地球运动等知识,考查学生调动和运用知识解决地理问题的能力。 乙地物体影长为零,说明太阳直射乙地, 120。 经线为 12时。 此时太阳直射南回归线,南京为冬季,因此不会出现赤日炎炎的天气, A项错误;北京接近正午, B项错误;伦敦约为凌晨4 时,不是日落时分, C项错误;悉尼位于南回归线以南,正午时太阳位于正北方向,此时当地时间约为 14时,因此太阳在西北天空,且由于是夏季,太阳高度角较大,因此
22.森林景观出现在 ( ) A.甲 B.乙 C.丙 D.丁 23.下列叙述正确的是 ( ) A.甲地大量掘井,可增加牧场扩大耕地 B.冬季到乙地以上放牧,可充分利用草场资源 C.夏季到丙地放牧,可保护山麓地带草场 D.丁地草场生长茂盛,宜扩大畜群数 夏季青海湟水谷地反季节蔬菜大量销往东部市场。 下 图 为 “ 青海省局部示意图 ” ,回答 24~ 25题。 24. 与 上海相比
若△ ABC 的内角 A、 B、 C 依次成等差数列,试求 | b→ + c→ |的取值范围. 22. (本小题满分 12 分 )已知二次函数 f(x)满足 f(x+1)- f(x)= 2x- 1,且 f(0)= 3 (1)求函数 f(x)的解析式; (2)若函数 y= f(log3x+m), x[13,3]的最小值为 3,求实数 m 的值; 附加题: (本题每题 5 分,共 15 分 )
B. bc时段比 ab时段水位变化大 C. bc时段比 ab时段水量变化大 D. bc时段比 ab时段盐度变化大 第Ⅱ卷 (非选择题,共 160分) 本卷包括必考题和选考题两部分。 第 36题 第 41 题为必考题,每个试题考生都必须做答。 第 42题 第 48题为选考题,考生根据需求做答。 36. ( 24分)阅读图文材料,完成下列问题。 材料一 奥兰治河是非洲南部重要的河流。
( 1)已知 1molHH、 OH、 C= O、 C≡O化学键断裂时分别需要吸收 436KJ、 、 799KJ、1076KJ 的能量,则 △ H2= . ( 2)已知 CO( g) +O2( g) ======CO2( g) +O( g)的正反应速率为 v 正 =k 正 c(CO)c(O2),逆反应速率为 v 逆 =k 逆 c(CO2)c(O), k 为速率常数。 2500K 时, k正